Hold øje med dette, når du låner online

Det er svært at komme igennem livet uden at låne penge, for sommetider skal der foretages nogle større investeringer, som de færreste kan betale kontant. Og der er da heller ikke noget galt med at låne penge. Det er noget, alle gør, og det er noget af det mest normale, selv når det kommer til onlinelån.

Dog er der meget negativ omtale omkring diverse onlinelån, som dækker over kviklån, SMS-lån, forbrugslån osv., og det er helt uden grund. Selvfølgelig er der nogle få, som falder helt igennem, og det er dem, du ser i Luksusfælden, ligesom det er dem, der kan skræmme dig fra at låne. Du skal ikke være skræmt, og så længe du ved, hvad du skal være opmærksom på, at det overhovedet ikke farligt. 

Nøgletallet ÅOP skal du have styr på

Årlige omkostninger i procent bliver forkortet med ÅOP, og når du bevæger dig ud på lånemarkedet, skal du altid have blikket rettet mod nøgletallet her. Det viser, som navnet antyder, hvor mange omkostninger der vil være på årsbasis i procent, hvorfor det er en god rettesnor for dig.

Dog skal du være opmærksom på, at det vil se meget voldsomt ud, hvis du skal betale pengene tilbage inden for et år, da denne måler det op på årsbasis, og derfor skal du altså ikke blive skræmt, før du har set nærmere på alle tallene. Det er lovbestemt, at låneudbyderne skal fremvise ÅOP, hvilket er din sikkerhed for, at du altid har det vigtigste nøgletal med. 

Løbetiden og dit budget

Inden du optager et lån, skal du selvfølgelig være sikker på, at du kan betale det tilbage, så du ikke ender i noget rod. Netop derfor er det vigtigt, at du ser nærmere på løbetiden, fordi det er det vigtigste tal i forhold til dit budget. Der er nemlig stor forskel på, hvor meget du skal lægge til side, hvis du har en løbetid på 3 måneder frem for en på 2 år. Løbetiden er ligeledes opgivet, og det er ikke et tal, du kommer til at overse. 

Vælg ikke den første udbyder

Lånemarkedet kan være uigennemskueligt for den almene dansker, og du kan ende med at tage et dyrt valg, hvis du ikke sammenligner dine lånemuligheder. Men hvad hedder de forskellige sider, og hvordan finder du frem til dem? Det kan du gøre ved hjælp af sammenligningssider, der holder alle mulige onlinelån op overfor hinanden, hvorfor det er en eminent mulighed for dig som låntager, når du skal finde den helt perfekte løsning til din situation. 

Du skal ikke frygte onlinelån, hvis bare du er godt nok forberedt. Så lån penge eller læs mere om lån på denne side, hvor du kan finde flere råd, du kan have med i bagagen, inden du angriber det store lånemarked. Det handler om at være forberedt, og så længe du er det, kan det ikke gå galt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *