Hvad er de mest populære lånetyper?

Tiden hvor man blot gik ned i banken for at låne penge, er ved at være overstået, og i dag er der et væld af forskellige lånemuligheder, og et endnu større udvalg af forskellige lånetyper. Der er dog nogle lånetyper, der er langt mere populære end andre, og dem tager vi et kig på i denne artikel.

Kviklån

Et kviklån er den mest populære form for lånetype i Danmark. Dette lån kan man foretage hos mange forskellige udbyder på nettet, og til fælles for dem alle er, at du ikke behøver at stille sikkerhed, for at optage dette lån.

Beløbet vil ligeledes være til rådighed på din konto indenfor ganske kort tid, og derfor er det et rigtig populært lån. Et kviklån er typisk også det man kalder et forbrugslån, da det er et lån man tager, hvis man står og mangler når i sit forbrug. Det kan være, at ens telefon pludselig går i stykker, og at man kritisk har brug for en ny.

De største fordele ved et kviklån er, at der ikke skal stilles sikkerhed, og at pengene ofte står lynhurtigt på ens konto. Den største ulempe er, at det også er en af de lån, hvor man får den største rente. Dette skyldes dog, at virksomheden der låner dig pengene, ikke har brug for, at du stiller sikkerhed, og de har derfor en forøget risiko modsat hvad bankerne eksempelvis har.

Kan man betale et kviklån tilbage hurtigt, så rammes man heller ikke på samme måde af de høje renter.

SMSlån

Et SMSlån minder på mange punkter om et kviklån. De fleste steder kaldes et SMSlån i dag for et mikrolån, da mange er gået væk fra, at man låner pengene ved at sende en SMS: Det gjorde man før i tiden, og derfor kaldte man det et SMSlån.

Dette lån er for de personer, der meget hurtigt har brug for et lille lån. Beløbet man kan låne, er nemlig ikke vanvittigt højt, og det er derfor ikke dette lån, der skal finansiere dit nye hus. Det kan bruges til blandt andet madbudgettet, hvis man ikke har råd til mad sidst på måneden eller lignende.

Et SMSlån kan ofte stå på ens konto samme dag, og derfor er det uhyre populært. Renterne ved dette lån er også høje, og det skyldes igen, at man ikke behøver at stille sikkerhed.

Billån

Et tredje meget populært lån, er et billån. Dette lån får de fleste mennesker lavet, hvis de ikke har råd til at betale en bil kontant. Det er de færreste mennesker, der kan dette, og derfor vælger man ofte et billån.

Et billån vil sjældent have den højeste ÅOP, og fordelen ved dette lån er, at du selv kan vælge, hvor mange år, du vil bruge på at betale bilen af. Er vi ude i 3-5-7 eller måske 10 år? Du vælger. Det hele afhænger af, hvordan din økonomiske situation ser ud.

Hvis du en dag kommer til mange penge, så kan du også indfri dit lån.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *