Gode råd inden køb af ny bil

Skal du ud og have ny bil? Der er mange ting at huske på, når du går med tanker om at føre drømmen ud i livet. Det er en stor udgift at købe ny bil, og derfor kan det være nødvendigt at tage et billån. Her gælder det om at undersøge markedet, og indhente mange tilbud. Desuden bør du se på dine behov, og hvilke funktioner og ekstrafunktioner, bilen skal have. 

Få styr på størrelse, model og ekstraudstyr

Det er en stor beslutning, at købe ny bil. Der er mange ting, der skal styr på. Når markedet er blevet grundigt gennemsøgt, og der er fokus på nogle bestemte biler, skal valget tages. Det gælder om at finde den perfekte model til dig og dine behov. Eller til dig og din families behov. 

Der skal styr på mange ting, når bilen skal vælges. Både mht. størrelse, funktioner og ekstraudstyr. Prisen har desuden også betydning. Der er en hel tjekliste af ting, der skal styr på. Først når alt er gennemgået, kan du sætte dig ind i din helt nye bil, og køre afsted.

Husk at du altid bør prøvekøre en bil. Det skal gøres både på motorvej, men også i byen i tæt trafik. Turen må gerne være på op til en time, for at danne et fyldestgørende indtryk. 

Få rabat, når du køber ny bil

Når prøveturen er overstået, og du har valgt model og størrelse, skal du sikre dig, at bilen lever op til dine behov og krav. Du bør gøre sælgeren opmærksom på dette. 

Desuden skal du gå i detaljer, når det kommer til at undersøge den nye bil. Der skal være styr på alle funktioner, og på detaljer som f.eks. ekstraudstyr. Hvordan ser det ud med hensyn til vinterdæk, navigation, anhængertræk, m.m. Hvordan er dækkene generelt? Læs mere, og find hjuldata til din bil. Så er du godt forberedt. 

Det kan også være, at du vælger at forhandle om prisen. Det er en normal praksis, når der købes ny bil. Ofte kan du få rabat fra 5.000-30.000 kr., men det kommer an på omstændighederne. Nogle gange er det fordelagtigt, hvis du er villig til anskaffe en model, der er lidt ældre. Det vil gøre en stor forskel på prisen. 

Sådan kan du finansiere din nye bil

Hvis du går rundt med drømmen om en ny bil, så er det også helt normalt at tage et billån. På den måde kan du finansiere både helt nye, men også brugte biler. At betale for en ny bil kontant hører til sjældenhederne. Et billån er det 3. mest populære lån, lige efter realkreditlån eller boliglån. 

Du kan tage lånet via din bank, men du kan også gøre det via et finansieringsfirma eller en online lånudbyder. Find det bedste billån her, og læs mere om, hvad du skal være opmærksom på ved billån. Bilforhandleren vil altid anbefale, at du finansierer lånet igennem dem. Det er også den nemmeste løsning. Forhandleren vil stå for det hele, fra kontrakt til formidling. 

Der er dog mange penge at spare, hvis du selv står for at tage lånet. Det har du som køber af en bil fuld ret til. Men du bør sætte dig grundigt ind i tingene, og ikke tage imod det første og det bedste tilbud. Derfor skal du kigge på ÅOP. Du kan også bruge forskellige værktøjer online, som låneberegnere. Her vil du kunne se mange lån sat op imod hinanden online, priser samt den månedlige ydelse. Det er nemmere at bruge det værktøj, hvis du har en fast månedlig ydelse i lånets løbetid.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *